Versenyben a dobogóért a RX Holding Komló futsal csapata

Kifejezetten biztatóra sikerült újonnan alakult futsalcsapatunk bemutatkozása az országos bajnokságban. Az őszi szezon zárásakor az RX Holding Komló Futsal az előkelő 4. helyen áll az NB III. Délnyugati csoportjában, azonos pontszámmal a dobogós Sárbogárddal.

A kissé extrémnek tűnő időpontban, az este 8-kor kezdődő mérkőzések ellenére népszerű a futsal Komlón. Egyre többen rendszeres látogatói a hétfői bajnokiknak, mely pörgős, a hokihoz hasonló lüktető iramával hamar népszerűvé vált a szurkolók körében.  

Összességben kalapot kell emelnünk a csapat őszi szereplése előtt. Újoncként hamar belerázódtak az osztályba. Kijelenthetjük, meghatározó együttese a csoportnak. A négy győzelem magáért beszél. Idegenben és hazai pályán is egyaránt 6 pontot szereztek Tukericsék, és csak az első szezon tapasztalatlanságának köszönhető, hogy nem lett több.

A mezőnyből kiemelkedik a Tolna-Mözs, mely nem talált legyőzőre ősszel, és valljuk be, bennünket is megijesztett a tolnai meccs elején. A másik két dobogós, a Bromit és a Sárbogárd ugyanakkor igencsak megszenvedett Komlón a pontokért, nagyon, nagyon kevésen múlt a hazai siker. Viszont a bravúros érdi és szigetszentmiklósi győzelemnek köszönhetően versenyben vagyunk a bronzéremért.

Korbuly Ákos, a klub ügyvezetője értékelte a hátrahagyott időszakot: „A csapat abszolút a várakozáson felül teljesített, főként az eredményességet illetően. A mutatott játék nem volt mindig olajozott, de azt tudni kell, hogy a csapatnak nem volt lehetősége együtt edzeni. Azt is érdemes hozzátenni, hogy teljesen ismeretlenül vágtunk neki ennek a szezonnak minden téren. Ha ezeket figyelembe vesszük akkor úgy gondolom, hogy teljes mértékben elfogadható az őszi szezon eredménye. A srácoknak egyértelműen jár a gratuláció és azért is, hogy hétköznap esténként munka, illetve más elfoglaltságok mellett a 4. helyen tudtunk végezni ősszel.”

„Szándékosan nem fogalmaztunk meg semmilyen előzetes célt a szezonra vonatkozóan, csak a tisztes helytállást a bajnokságban – szögezte le Erdős Sándor. Azt hiszem ezt sikerült is teljesíteni. Minden mérkőzésen izgalmas kiélezett küzdelmet folytattunk, volt, hogy az utolsó másodpercben szerzett góllal nyertünk. Én személy szerint nagyon élveztem ezt a félszezont, és remélem ezzel a mérkőzésre kilátogató nézők is így voltak. Várjuk nagyon a folytatást” – összegzett félévi értékelésében a klub elnöke.

Szóba került a tavaszi folytatás is. Ezzel kapcsolatban Korbuly Ákos a keretre is kitért: „maximum csak érkezők lehetnek. Akik eddig voltak, azok lesznek ezután is, mert úgy gondolom, hogy mindenki jól érzi magát a csapatban, illetve a komlói közegben. Igazolni mindenképpen szeretnénk, kell a frissítés, hogy a keretnek legyen mélysége. Januárban, februárban szeretnénk már edzőmérkőzéseket is játszani. Szurkolóinkat ezekről Facebook oldalunkon tájékoztatjuk. Amúgy mindig ötletelünk, tervezgetünk, próbálunk lépésről lépésre fejlődni. Eddig úgy érezzük, jó úton járunk” – fogalmazott az ügyvezető.

Kardinális kérdés a közös gyakorlás, ami eddig nehézségekbe ütközött. Erdős Sándor elárulta, hogy tervezik, hogy heti rendszereséggel edzenek, amire nagy szükség is van, hiszen tapasztalták a félév során, hogy sokszor a szervezettség, az összeszokottság, a jól begyakorolt elemek döntik el a mérkőzést.

A játékoskeret fordulóról fordulóra folyamatosan bővül. Többnyire egykori és jelenlegi nagypályás futballista alkotják a csapatot, amelyben komlói és pécsi „spílerek” játszanak együtt.

Bordó-kék mezben Ernszt János (k) és Raffai Krisztián (k), Biró Szabolcs, Tukerics Ákos, Nagy Norbert, Vörös Martin, Kovács Attila, Rádi Milán, Romvári Ákos, Szili Adrián, Mészáros Tibor, Erdős Sándor, Korbuly Ákos, Magyar József, Horváth Zsolt lépett parkettre az őszi szezonban.

Összesen tízen találtak be az ellenfél hálójába. A góllövőlista: Biró 10 gól, Kovács A. 9, Szili 8, Tukerics 5, Romvári 4, Erdős 3, Rádi 2, Vörös 2, Mészáros 1, Nagy N. 1.

A tavaszi szezon sorsolása még nem készült el, de előreláthatólag február végén, március elején folytatódik a bajnokság.

Szépen fejlődnek utánpótlás csapataink, amikre mondhatom, hogy a legbüszkébbek rájuk vagyunk. Tavaly januárban két korosztállyal indultunk a téli Futsal tornasorozatban, idén szeptembertől viszont már három korosztályunk van (U9, U11 és U13), akiket rendszeresen tudunk versenyeztetni. A két kisebb korosztály Bozsik-tornákon vesz részt, a nagyobbik korosztályunknak pedig három-, négycsapatos Futsal-tornákat szervezünk. Az őszi szezon leteltével pedig ismét kezdetét veszi a téli Futsal torna, ahol mindhárom korosztállyal indulunk. Jó látni, hogy a srácok tényleg mérkőzésről mérkőzésre fejlődnek. A jövőre vonatkozóan pedig tervben van, hogy szeptembertől elindítsunk még egy korosztályt a hétéveseknek is.” (Erdős Sándor az utánpótlásról)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .