Megjelent Tandari Ági “Hívj Álom” című klipje

Visszaemlékezünk kicsit a kezdetekre Ferencz Krisztiánnal és beszélgetünk arról, hogy hogyan készült a Hívj álom c. dala, mely a napokban jelent meg és már most több, mint huszonnégyezren hallgattak és néztek meg.

Honnan indultunk Krisztián? Honnan jött ez a dal?

A dalszövegemet az Álom helyett c. versemből írtam át. A vers a Legyen pálma c. hangos könyv kötetem záró verse. Tavaly egészségileg nagyon nehéz helyzetben voltam. Szakorvos ajánlotta, hogy próbáljam ki a meditációt, amely segített ebből a helyzetből kilábalni. Egy meditációs élmény az alapja a szövegnek. A boldogság bevonzása volt a cél. Egy terápiás versnek szántam magamnak, majd később úgy gondoltam, hogy ebből a versemből is (mint már néhányból) lehetne egy jó és különleges hangzású pop dalt készíteni.

Miről szól ez a dal? Miért ez a címe?

A vers boldogságkeresésről szól. De dalként kicsit át kellett igazítanom a szöveget, pop dalnak megfelelő szerkezeti egységekre bontottam, hozzáírtam egy refrént és megkértem Pulius Tibort, hogy komponálja pop dallá. Úgy beszéltük meg, hogy legyen belőle pozitív, dallamos, női lélekre írt dal. Tehát ne önsajnálat tükröződjön ki a dallamokból. Egy relaxációs hatású, de dallamos pozitív dal legyen.

De itt még nem lett kész teljesen a dal, igaz? Sokan vettek részt a végső hangzásban. Beszéljünk róluk is, hiszen fontosak ők is.

Pulius Tibor megkomponálta a dalt, meghangszerelte.

Demó és vokál Kiss Zsuzsa, Kiss Tibor, no meg Te, énekes Tandari Ági

És itt jöttem én a képbe? Milyen feltételek alapján kerestél énekest?

Tandari Ágnesre, Rád úgy találtunk, hogy a neten böngésztünk. Egyszer csak az egyik zenei csatornán megtaláltalak, és megtetszett a tiszta szerintem „angyalias” hangod. Úgy gondoltam tökéletes lesz ehhez a dalhoz. Az általad írt és előadott dalokat hallgatva egyértelmű volt, hogy ezt a dalt Neked kell énekelned. Ezúton köszönöm még egyszer, hogy segítettél teljessé tenni a produkcióddal.

Beszéljünk egy kicsit a klipről, mert az is készült, nem csak a hangfelvétel. Mi volt a helyszín ötlet? Mi volt a terv?

Itt először megemlíteném az operatőröket Walter Péter és Gerócs Balázs, akik tényleg szép képi világot teremtettek körülöttünk, és tényleg nagyon könnyű volt velük együtt ötletelni, dolgozni. A klipet én, de azt gondolom leginkább együtt rendeztük, és az én alap ötleteim alapján valósítottuk meg. A forgatás során az elképzeléseimet, a közös gondolatokat  mindenki maximális tudásának megfelelően valósította meg. Nagyon tetszik.

Mi a célod a Hívj Álom c. dallal? Mit szeretnél elmondani a hallgatóknak?

Szeretnénk ezzel a dallal, klippel az embereknek hitet adni, hogy akár minden kis kapaszkodóban is meg lehet lelni a Boldogságot. Kapcsoljanak ki és relaxáljanak a dal alatt. Egy kicsit töltődjenek fel a hétköznapok kihívásaihoz.

Krisztián, köszönöm szépen az emlékezést, azt kívánom Neked, hogy legyen sok sikered és szerencséd más előadókhoz is, hiszen ez tényleg  egy csodálatos dal lett. Reméljük, hogy még nagyon sokan viszik további jó hírünket. Köszönöm a felkérést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .