Ékszer és illat: Tandari Ágnes

Az ékszer, a zene és az illatok olyan eszközök, amelyekkel kifejezhetjük az egyéniségünket, stílusunkat és hangulatunkat. Viselésük, előadásmódjuk nem csupán külső megjelenésünket emeli ki, hanem gyakran az érzékeinkre és az érzéseinkre is hatással van.
Az idő pillanatait is megörökítik számunkra; Ékszereink lehetnek az emlékeink hordozói, a zene lehet megoldás a problémáinkra, egy-egy illat pedig szívünknek kedves percet, helyszínt stb. idézhet fel. Többek között erről is beszélgettünk Tandari Ágnessel, akit korábban korszakalkotóként Galagonya Bohócként ismerhetett meg kicsiny országunk. A tavalyi évben bemutatott Mutasd a Hangod c. műsorban, az ország láthatta Ági új oldalát és gondolkodhatott, hogy vajon tud vagy nem tud énekelni?

Ma már saját énekes útján halad előre, dalokat ír, költők verseit zenésíti meg és énekeli őket. Kizárólag őszinte érzelmeket, gondolatokat közvetít, amik megragadják a lelkét és úgy gondolja, másoknak is át tudja adni őszintén. Talán másnak is lehet egy dal kapszakodó, vagy éppen az elengedést is megélheti velük. Dalait hallhatjuk a zenei oldalakon
Ági egy fantasztikus nő, aki egy nehéz, de csodálatos utat járt be. Egyszerre határozott, öntudatos és végtelenül romantikus, amit egyértelműen képes kreativitásán keresztül megosztani az emberekkel.

Kislány kora óta imád énekelni, de erről a családja nem vett tudomást: „Már kicsi korom óta cserfes kiscsaj voltam, és énekeltem, táncoltam folyton. Az életem része volt a zene. A családom nem annyira volt elragadtatva, inkább csak kornyikálásnak hívták a bontakozó tehetségem megnyilvánulásait, és ez nagyon fájt. Bárcsak észrevette volna, hogy ez az életem, és ebbe az irányba indított volna el.”

Szüleivel kiskorában vidékre költöztek, fiatal nőként egy szerelem visszahívta Pestre. Tanulmányait itt folytatta, majd családi élete – párja és gyermekei mellett – vállalkozásba fogott és életre hívta Galagonya Bohócot és zenekarát. Ekkor élete központi része lett a dalszerzés és éneklés, járta az országot, ezáltal számos művésznek utat, példát mutatott. Tizennyolc év elteltével Önismereti útja arra késztette, hogy ezt az időszakot lezárja véglegesen és új életet kezdjen.

„Mindig próbáltam előre haladni a korral, és inkább tanítani.”

Miután előző kapcsolata megromlott a vállalkozását is más útra terelte. A színművészet mellett ékszertervezővé is vált. 2018-ban rátalált a szerelem és elkezdett minden a helyére kerülni. Férjhez ment, született egy kislánya is. Végre azt érezte, hogy hazaért. A férje támogatja mindenben, ami a karriert is érinti.

“A férjem a legnagyobb kritikusom és a legnagyobb rajongóm! Az új dalaim készülésekor ő az első, aki meghallgatja őket és azonnal reflektál is rájuk. Most is több dal készül, hamarosan meghallgathatóak lesznek”

Hogyan élted meg a változást?

Nagyon nehéz volt a váltás, mert három évig egy hang se jött ki a torkomon, tehát felszámoltam az egész múltamat, és ez némaságban zajlott le leginkább. Nagyon-nagyon rossz volt.

És ha már parfüm… minden, amit az elmúlt 18 év alatt használtam, taszított és taszít a mai napig is. Amiket szerettem, azok a múltra emlékeztettek. Sőt, a DKNY New York zöldalma, amit nagyon imádtam, de ezt az akkori páromtól kaptam, azóta egyszerűen ránézni nem bírok.

Chanel-t szeretem nagyon. Rózsaszín, nagyon kellemes, friss, gyümölcsös illat.

Ági pont az interjúnk előtti napon határozta el magát egy új illat mellett. Szerette volna ismét megélni az illatos énjét.

Milyen illatra esett a választásod?

Egy Mexx női parfümre.

Most milyen illatok vonzanak? Miket szeretsz?

Én nagyon szeretem a tisztaság illatát. És itt nem feltétlenül a Domestos illatra gondolok, hanem amikor belépsz egy tiszta helyiségbe, és úgy érzed, hogy minden rendben van vagy amikor megy a szárítógép, és az öblítő illatát árasztja szét a lakásban, azt nagyon szeretem.

Szeretem az illatot, ami nem “kiabál”, hanem amikor valaki közel hajol hozzád, és azt mondja, “hú, de finom illatod van”. Hogy ez egy parfüm illat, vagy csak a te testednek az illata, az igazából teljesen mindegy, de azt semmiképp nem szeretem, amikor bejön valaki, és rosszul vagyok az illatmennyiségtől. Különbözőek vagyunk. Én inkább a visszafogottság híve vagyok ebben. A Mexx illat a Forever classic never boring parfüm, kicsit narancsos-sárgás színe van. Nagyon picit édes és semmiképp nem hivalkodó, inkább egy púder illatra hasonlít. Ezeket szeretem inkább. Keresem az illatom!

Az ékszereket amikor tervezed, mi befolyásol a legjobban?

A színek az elsődlegesek, melyek feltűnnek. Például itt ez a topáz is, nézd, ez egy gyönyörű kép. Ilyenből készült a pillangó, de van itt Aquamarin.
A pillangó az egyik új ékszer, amit Ági tervezett

Ha már illat, akkor biztos, hogy ha a pillangóhoz valami, kicsit hidegebb, kék színű parfümöt választanék, ami nem annyira édes, hanem kicsit tavaszi virágillat. Úgyhogy abszolút el tudom képzelni, lehet megéri az ékszereket és parfümöt harmonizálni. Biztos, hogy lehetne egy parfümöt rakni az ékszer mellé, akár fotózáson is. Valami jó kis szögletes üvegben, mint ahogy csiszolva vannak a kövek.

Ági szenvedélye és őszintesége határtalan! Akkor boldog igazán, amikor fellépései alkalmával látja a csillogó szemeket, örömet tud okozni előadásával. www.tandariagi.hu 

Forrás:https://www.parfum.hu/preview/blog/noi-magazin/ekszer-es-illat-tandari-agnes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .