Szigetszentmiklóson megrendezték az I. Szent Miklós Kupát

Augusztus 26-án és 27-én közel 80 fiatal focista részvételével zajlott Szigetszentmiklóson az I. Szent Miklós Kupa. Az U15-ös csapatok Gyergyószentmiklósról, Törökszentmiklósról és Gorna Oryahovicaból érkeztek a városba, hogy a szigetszentmiklósi MKFC csapatával kiegészülve megküzdjenek a vándorkupáért. A hatalmas hőség ellenére a csapatok jó hangulatban játszották le a meccseket, a kupát végül a bolgár csapat vihette haza.

Vasárnap nem csak a gyerekek léptek pályára, a bronzmérkőzés és a döntő előtt a Fruttamax Médiaválogatott és a Közszereplők között is lezajlott egy barátságos mérkőzés, ahol a hőségnél csak a jókedv volt nagyobb. Képviselők, hivatali dolgozók, önkormányzati cégek munkatársai erősítették a szigetszentmiklósi csapatot.

Cozombilis Leonidász Péter, a Fruttammax Médiaválogatott kapusaként lépett pályára:

-Nagy János polgármester úr meghívására érkeztünk Szigetszentmiklósra a Fruttamax Médiaválogatottal, hogy egy kis gála meccset játszunk. Igaz egy picit meleg volt kint, de így is nagyon jól éreztük magunkat. Elénekeltük a Nélküled című dalt, és van egy kis saját dalom, a Zenétől felforr a vérem, azt is elnyomtuk, nagyon-nagy siker volt. Rengetegen voltak, csodálatos rendezvény volt.

Nagy János, polgármester a rendezvény céljáról és sikeréről beszélt:

-Szigetszentmiklóson régen nagy sport volt, és nagy hagyománya volt a futballnak. Ezt szerettük volna újjáéleszteni a szigetszentmiklósiaknál, és így született az ötlet, hogy a Szent Miklós végű településeknek egy kupasorozatot indítsunk. Augusztus utolsó hétvégéjén tartottuk meg az 1. Szent Miklós kupát. Ezen a kupán részt vett Gyergyószentmiklós, testvérvárosunk,Törökszentmiklós és természetesen Szigetszentmiklós is. Illetve Bulgáriából érkezett még testvérvárosunk, Gorna Oryahovica csapata is. Az U15-ösöknek a mérkőzései kétnaposak voltak és vasárnap került sor a döntő mérkőzésre.

– Próbáltunk kedveskedni az ide kilátogatóknak, illetve a vendégeinknek is azzal, hogy a régi barátunkkal a Fruttamax Médiaválogatottal futballoztunk egy nagyon jót. 2019. év végén már volt egy mérkőzésünk, hiszen egy jótékonysági focigálát tartottunk itt Szigetszentmiklóson és újra – most már a pandémia elmúltával- újra találkozhattunk, és reményeim szerint, sűrűbben fogunk közös programokat, illetve focival kapcsolatos sporteseményeket létrehozni. Az I. Szent Miklós Kupán nem csak fociztunk egymás ellen, hanem szerettünk volna kedveskedni a gyergyószentmiklósi barátainknak, testvéreinknek azzal, hogy közösen elénekeltük a Nélküledet. Utána Cozombolis még az ő jól ismert számával tetézte a hangulatot. Úgy gondolom, hogy aki kilátogatott, és jött drukkolni, akár nekünk, akár a Médiaválogatottnak, jól érezte magát. A rendezvénysorozat zárásaként egy gálaműsort tartottunk a csapatoknak és a szurkolóknak. Véleményem szerint, fontos nagyon a kapcsolattartás a fiatalok, az utánpótlás korúak között. A mostani rendezvénynek nemcsak az volt a lényege, hogy elvigye valaki a kupát, hanem hogy összekovácsolódjon a fiatalság, hiszen övéké a jövő. Remélem, hogy Magyarország válogatott csapata ezek közül a fiatalok közül fog majd kikerülni.

2023.09.20. Udvardi Csilla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .