Hagyományosan Győrben, a május 1-i majálison került megrendezésre a HSMA Erős Ember szervezet országos bajnoksága

Immáron huszonhetedik alkakommal. 12 versenyző jutott be a 6 erőpróbából álló versenyre.

Felhúzás volt az első feladat, ahol 260, 280, 300, 310, 320, 330kg-os súlyzókat kellett felemelni a földről. Kecskés Roni volt a leggyorsabb, így ő nyerte az első számot.

Egy speciális állványra felrakott motort kellett kinyomni minél többször ezután. A két jánossomorjai versenyző Király Richárd és Kurucz Kornél mellett a kisújszállási Mészáros András is 11 ismétlésig jutott, náluk többet senki nem tudott teljesíteni.

2db, egyenként 155kg-os kofferrel kellett minél gyorsabban megtenni 20m-t. Itt a csárdaszállási Kónya Gergőnél nem volt gyorsabb senki.

Talán a legnehezebb feladat a tárgypakolás volt a döntőben. A 120kg-os bödönt, a 130kg-os zsákot és a 150kg-os hordót kellett felpakolni a 8m-re lévő 122cm magas állványra. A szolnoki Hegymegi Attilánál nem volt gyorsabb itt, ezzel ő nyerte a negyedik számot.

Az egyik legikonikusabb versenyszámmal folytatódott az OB döntője. A 8tonnás kamiont 20méterre kellett elhúzni. A kondorosi Varga András, a tavalyi kamionhúzó bajnok magabiztosan nyerte a számot, eredményét senki nem tudta komolyan megközelíteni.

Végül az örök erős ember klasszikus zárta a versenyt. Kőgolyóemelésben 150, 160, 170kg volt a szilvásgombócok súlya amit 122cm magason kellett átrakni. A 2m magas és 150kg-os Kónya Gergő nyerte ezt a feladatot, amivel élete 10. OB döntőjén első bajnoki címét szerezte meg. Ezüstérmes lett Hegymegi Attila, a bronzérmen pedig a verseny legkönnyebb résztvevője a jászdózsai Barta Szilárd és a 2022-es bajnok, Kurucz Kornél osztozott.

Támogatók:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .