Győrfi Pál: „Egy pillanat alatt is sokat tehetünk egészségünkért!”

„Csak egy pillanat!” – ne maradj le az életedről…

Az élet és az életért tett lépés is lehet csak egy pillanat kérdése, amit méltán választott egészségmegőrző kampányának címeként Zalakaros városa.

– Mentőtisztként és kommunikációs szakemberként is pontosan tudom, hogy mennyire fontos a megelőzés, illetve a betegségek korai felismerése – mondja Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki részt vett a program sajtótájékoztatóján. Nagyon megörültem, amikor láttam, hogy gyermekek is csatlakoztak a programhoz Zalakaroson, mert hiszem, hogy minél korábban teszünk tudatosan az egészségünkért, annál nagyobb sikereket érhetünk el.

A kezdeményezést Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, a „Csak Egy Pillanat!” kampány ötletgazdája összegezte:

– A program a megelőzés fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, ezért első állomásaként a Zalakarosi Fürdőbe komplex, vagy „Go Bike” elnevezésű belépőt váltó vendégek mérethetik meg vércukor szintjüket térítésmentesen. A szolgáltatás márciustól, hétfőtől-csütörtökig érhető el a fürdő fogadó épületében található elsősegély ponton, ahol a szolgálatot teljesítő mentőtisztek várják szeretettel a vendégeket.

Győrfi Pál természetesen alávetette magát egy vércukorszint mérésnek a város vezetőivel együtt, utána pedig reformételeket kóstoltak, melyek fogyasztásával szintén az egészségükért tehettek.

– A vércukor szintem teljesen rendben volt, ebédre zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztottam, sőt még egy kis fürdőzésre is jutott időm. Most láttam, hogy milyen csodálatos hely Zalakaros és milyen sokféleképpen támogatják az emberek egészségét is. A fürdőben tartott „terepszemlém” után, a gyermekbirodalmat is látva eldöntöttem, hogy mindenképpen visszatérek ide a családommal. – mosolyog a népszerű szóvivő

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatójának elmondása szerint, az akció az „Egészség Éve” programsorozat egyik kiemelt állomása, melynek keretében további, az egészséget a középpontba helyező kampányokkal érkezik a város és a fürdő egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .