Hét éves a Hagymatikum, rekordméretű tortával ünnepelték

Soha nem készült még ekkora Makovecz épület édességből. Háromezer vendéget vár a szülinapra a 9,5 milliárdos fejlesztés előtt álló fürdő.

– 2018 az eddigi legsikeresebb év volt, nem kellett felvennünk működési támogatást, megállunk a saját lábunkon. – mondta el Gergely Gábor a Hagymatikum 7. születésnapján. A fürdő igazgatója hozzátette: erre nagyon büszkék, és biztos benne, az előttük álló fejlesztések igazolni fogják, hogy szükség volt rájuk.

A Hagymatikumban már kora délelőtt is nagyon sokan voltak, estig pedig összesen mintegy 3 ezer vendégre számítanak. A születésnapot zenekarok, gyermekprogramok, é habparti is színesíti valamint egy rekordméretű, közel 200 kg-os torta. Mivel ekkora Makovecz épület még sosem készült édességből egy Magyar rekord emléklapot is átvehetett Farkas Éva Erzsébet és Gergely Gábor. A hatalmas tortát 17 órakor fogják majd felszelni.

A fürdő igazgatójától megtudtuk, eddig is számos díjjal dicsekedhetett a Hagymatikum, ezek mellé nemrég egy Quality Excellence díjat is kapott, ezúttal a gyógyászati kategóriában. A nagy fejlesztés mellett folyamatosan új ötleteket is kitalálnak a vendégek szórakoztatására, mint kiderült hamarosan egy egyedi dizájnos tekepálya is nyílik a Nyugi bár melletti teremben.

A születésnapi ünnepségen részt vett Farkas Éva Erzsébet is, a polgármester megköszönte a fürdő dolgozóinak kitartó munkáját, és hogy a szolgáltatások bővítésére törekednek.

Hozzátette: a makói turizmus zászlóshajója a következő időszakban nagy változáson megy majd keresztül, a kormány, és Lázár János támogatásának köszönhetően végre lehetőség nyílik a fürdő eredeti tervek szerinti kibővítésére, mert Makovecz Imre a jelenleginél több épületrészt tervezett. Ezek viszont a forrás hiánya miatt nem tudtak megvalósulni.

forrás: makohirado.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .