Harsányi Levente az Érzékek Útján járt

Harsányi Levente imád a gyermekeivel közös programot csinálni. Lilla és Nándi pedig örömmel fogadják édesapjuk valamennyi ötletét. Legutóbb a műsorvezető azt találta ki, hogy felfedezik együtt az ősszel is csodás Zalakarost.

„Egyik ismerősöm hívta fel a figyelmemet egy interaktív élménytúrára Karoson, ami az Érzékek Útján elnevezést kapta. – mondja Levente – nomen est omen, gondoltam és a gyerekeimmel nekivágtam egy őszi napon. Kíváncsiak voltunk, hogy miképpen tud hatni az érzékeinkre egy túra.”

A kis család át is vette a túra füzetet a helyi Tourinform irodában és nyakába vette a környéket. A csend hangjait, az élménnyel teli ízeket és a gyógyító érintéseket tesztelték elsősorban.

„Könnyű volt a kislányomat megnyerni az Égerösvényre, ugyanis megtudtuk, hogy egy kis tündér, Tőzike lapul meg a fák között. Lilla azonnal felfedező üzemmódba kapcsolt – nevet a műsorvezető – persze nagyfiam is talált magának valót az ösvényen, ő állatokat és madarakat határozott meg és satírozott a táblákon.”

A csend hangjai nagy hatással voltak a túrázókra, a gyerekek szinte az összes attrakciót kipróbálták, majd várták az újabb kihívásokat.

„Kissé szeles volt az idő, így az Erdészkilátót most nem vállaltuk be, főleg úgy, hogy tudtuk, hogy az Erdő ajándéka torta vár ránk a Szilágyi Cukiban, amit hát a füzet tanúsága szerint le kell tesztelnünk – meséli Levi mosolyogva – Nándi nagyon ügyesen felismerte a bodzát és az erdei gyümölcsöket, amelyekből ez az isteni torta készült.”

Harsányi Levente vallja, hogy a gyermekeknek meg kell adni a szabadságot és csak addig szabad náluk feszíteni a húrt, amíg szívesen vesznek részt valamiben. Zalakaroson ez nem jelentett problémát, hiszen a négy évszakos fürdő óriási gyermekbirodalma rögtön magával ragadta a Harsányi gyerekeket. Levente pedig igazi édesapaként nem maradhatott ki a buliból.

„Imádunk csobbanni. Mindkét gyerekem egész pici kora óta otthonosan mozog a vízben. Nándi fiam nagyon korán megtanult úszni, kislányom viszont még a karjaimban érzi magát biztonságban – meséli az édesapa – hosszú órákat töltöttünk el a zalakarosi fürdőben, amikor jelezték, hogy időpontom van egy Gyógyító Érintések masszázsra. Lilla először nem akart elengedni, de mikor mondtam, hogy „megszerelik apa hátát” gondoskodó kis tündér lett és elkísértek erre a kár-lett-volna-kihagyni-masszázsra.

Kellemesen elfáradtunk a nap végére, de büszkék voltunk, hogy majdnem teljesen végigjártuk az érzékek útját. A kilátóért és a Csiga-túráért pedig még mindenképpen visszatérünk tavasszal Zalakarosra.”

Videó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .