Hunguest Hotel Béke – Szebeni István szemével


Melyik város jut eszetekbe erről a szóról: Gyógyvíz? Tuti biztos vagyok benne, hogy elsőként Hajdúszoboszló. Nem véletlen.

Hajdúsági gyerekként sokat jártam már Szoboszlón, ezért most is szívesen látogattam vissza, hogy nektek is megmutathassam, hogy mit és miért érdemes kipróbálni ezen a méltán híres településen, és vajon tényleg olyan mámorító a testnek, mint amilyennek mondják? Két órás út Budapestről kényelmesen az M3-as autópályán, úgy gondolom ez még simán vállalható. Letérve a sztrádáról el sem lehet téveszteni a Hunguest Hotel Békét, ahol nagy örömmel fogadtak. Egyszerű, de mégis nagyszerű szoba fogadott, melegséget sugárzott, otthon éreztem magam benne. Tisztaság a szobában, szekrényekben, a fürdőszobában. Jó pont! Kicsit „belaktam” a szobámat, majd rögtön ebédre invitáltak. Mint később kiderült ez volt a napom egyik fénypontja. Töltött káposztát ehettem, bevallom nagyon régen ettem már és ez is a gyerekkoromat idézte fel bennem. Istenem, mind a tíz ujjamat megnyaltam utána. Na, ezután menjen az ember wellnessezni… Ezért inkább úgy gondoltam először megpróbálom egy kicsit ledolgozni a finom ebédet, ezért a konditerembe néztem be. Tágas tér, sokféle gép, futópadok, szobakerékpárok. Pont elég. Na, nézzük a fürdőt: kinti medence, mínusz 3 fok, és forró gyógyvíz…mennyei volt a testnek, a léleknek…

Aztán nyomás lávaköves masszázsra. Leszögezném, nem vagyok egy nagy masszázsrajongó, de ez aztán pöpec volt, amúgy is elfeküdtem előző este a nyakam, szóval jól jött. A kövek kellemesen melegítettek, a hölgy pedig igazán értette a dolgát. Ellazultam, és azt hittem ezt már nem lehet überelni. De lehetetett. Iszappakolás! Eddig még nem találkoztam vele. Itt sem volt szerelem az első látásra. Szagát nem tudom betűkbe foglalni, szerencsétekre. Büdi, forró, mégis akkora élmény… Elgyengít, szagos, de az biztos, hogy az iszappakolásban eltöltött fél óra pihi mindenkinek jól jön majd. Bármikor újra kipróbálnám, nagyon különleges. A wellnessben az úszómedencétől kezdve a sodrómedencén át a jakuzziig minden van, és azt adja, amit az ember elvár! Ha értékelnem kell, márpedig igen, ez egy teljes nap volt, nem volt hiányérzetem, vagy olyan érzésem, amiért elhúznám a számat. Jó szívvel jönnék ide bármikor.

Tulajdonképpen hibátlan nap volt, és feltöltött. Ezért jövünk, nem?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .